Matig sallad med svartkål, kantareller, mathavre och rödbetor
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl mathavre
  • 700 g rödbetor
  • 4 morötter
  • 250 g färska kantareller
  • 150 g svartkål
  • 5 bitar soltorkade tomater i olja
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • salt, peppar
  • 11 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 Honungs- och senapsdressing:Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna rödbetorna. Skiva morötterna. Koka rödbetorna i saltat vatten i 20 minuter. Lägg i morötterna och låt dem koka med rödbetorna ytterligare 8-10 minuter.Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha salladen helt vegetarisk och vegansk steker du svampen med vegetabiliskt smör.Skär svartkålen till bitar och stek den några minuter i smör med salt. Strimla soltorkade tomater och grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål.Rör ihop dijonsenap och honung med olja. Späd med vatten så dressingen får en rinnig konsistens.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.