1 Honungs-
och senapsdressing:Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna rödbetorna. Skiva morötterna. Koka rödbetorna i saltat vatten i 20 minuter. Lägg i morötterna och låt dem koka med rödbetorna ytterligare 8-10 minuter.Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha salladen helt vegetarisk och vegansk steker du svampen med vegetabiliskt smör.Skär svartkålen till bitar och stek den några minuter i smör med salt. Strimla soltorkade tomater och grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål.Rör ihop dijonsenap och honung med olja. Späd med vatten så dressingen får en rinnig konsistens.
Idag blev det en fräsch salladmed varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här
Ett väldigt fint salladsalternativ att ha med på julbordet om du frågar mig. Det här är verkligen en riktigt fräsch och urgod sallad som passar lika bra som förrätt eller tillbehör
Salladen serverades till grillat. Min nya blogg hittar du Hoppas att du följer med mig ditt. Varma rödbetoroch chevréost som smälter på dem, behöver jag säga mer än så
rivet skal och saft av ½ lime. 1 kg färska rödbetor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 150 g Castello® Blue 1 kg färska rödbetor 1 dl saltrostad mandel 1 ask hallon à 125 g 50 g röda mangoldskott 50 g Arla® Svenskt Smör rivet skal och saft av ½ lime
En delikat och mättande salladmed färska nykokta rödbetor. Smula sedan sönder salladsosten mellan fingrarna och fördela över salladenoch toppa med den knaperstekta baconen och servera
Ugnsrostade rödbetormed getost och valnötter. Matig mejerifri salladmed tonfisk och avokado. Här kommer recept på min matigatonfisksallad som passar lika bra att äta hemma som att ta med sig på utflykten
Supergod varm salladmed lite höstfeeling från kantarellerna. Den går utmärkt att värma på i micron och om du ska göra det så kan jag tipsa om att tärna lite ostbitar och strö över så dom smälter lite över salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.