Matig picknick-wrap med viltkebab
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g vitkål
  • 1 salt
  • 11-2 klyfta vitlök
  • 11 citron
  • 13 msk majonnäs
  • 13 msk crème fraîche
  • 10,5 gräslök, fint skuren
  • 11 tsk sambal oelek (eller 1-2 krm cayennepeppar)
  • 1 peppar
  • 1300-400 g kött (viltkött eller annat kött från nöt, gris eller kyckling)
  • 12 msk olja (raps- eller matolja)
  • 12 msk smör
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 tsk malen spiskummin
  • 1 svartpeppar
  • 1150 g salladsmix
  • 12-3 tomater
  • 14 stora tortillabröd
  • 1 Coleslaw300 g vitkål salt 1-2 klyfta vitlök 1 citron 3 msk majonnäs 3 msk crème fraîche 0,5 gräslök, fint skuren 1 tsk sambal oelek (eller 1-2 krm cayennepeppar) peppar
  • 1 Kebab300-400 g kött (viltkött eller annat kött från nöt, gris eller kyckling) 2 msk olja (raps- eller matolja) 2 msk smör 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin salt svartpeppar
  • 1 Upplägg150 g salladsmix 2-3 tomater 4 stora tortillabrödColeslaw
  • Skär eller strimla kålen fint och lägg i stor skål. Salta och massera sedan den strimlade kålen hårt några minuter för att mjuka upp den. Pressa i vitlök och citronjuice. Rör även ner majonnäs och crème fraiche. Anpassa mängd efter hur lös du önskar coleslawen. Skär gräslöken fint och tillsätt. Spar lite gräslök till garnering. Blanda runt ordentligt och smaka av med sambal oelek, salt, peppar och ev entuellt lite mer citron. Kebab
  • Skär ”kebabremsor” av köttet. Ett tips är att skära köttet medan det är halvfruset för att enklare skära tunna strimlor. Bryn köttet i oljan på hög värme för att ge det stekyta. Sänk värmen till mellanhög värme och lägg i smör. Krydda med paprika, spiskummin, salt och peppar. Fräs någon minut till medan du blandar ordentligt så att kryddorna fördelas. Smaka en bit och salta eventuellt lite till. Upplägg
  • Lägg sallad och ett par skivor tomat på vetetortillan, lägg på kött och toppa med coleslaw. Strö lite gräslök över och vik sedan ihop din wrap. Vik upp nedre delen och fäll sedan in sidorna över innehållet. Säkra med folie eller smörgåspapper.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.