1 Kebab300-400
g kött (viltkött eller annat kött från nöt, gris eller kyckling) 2 msk olja (raps- eller matolja) 2 msk smör 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin salt svartpeppar
1 Upplägg150
g salladsmix 2-3 tomater 4 stora tortillabrödColeslaw
Skär eller strimla kålen fint och lägg i stor skål. Salta och massera sedan den strimlade kålen hårt några minuter för att mjuka upp den. Pressa i vitlök och citronjuice. Rör även ner majonnäs och crème fraiche. Anpassa mängd efter hur lös du önskar coleslawen. Skär gräslöken fint och tillsätt. Spar lite gräslök till garnering. Blanda runt ordentligt och smaka av med sambal oelek, salt, peppar och ev entuellt lite mer citron. Kebab
Skär ”kebabremsor” av köttet. Ett tips är att skära köttet medan det är halvfruset för att enklare skära tunna strimlor. Bryn köttet i oljan på hög värme för att ge det stekyta. Sänk värmen till mellanhög värme och lägg i smör. Krydda med paprika, spiskummin, salt och peppar. Fräs någon minut till medan du blandar ordentligt så att kryddorna fördelas. Smaka en bit och salta eventuellt lite till. Upplägg
Lägg sallad och ett par skivor tomat på vetetortillan, lägg på kött och toppa med coleslaw. Strö lite gräslök över och vik sedan ihop din wrap. Vik upp nedre delen och fäll sedan in sidorna över innehållet. Säkra med folie eller smörgåspapper.
Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Jag tog lite av det som fanns i kylen och det blev en äggröra av sort med en ‘twist’. salt, peppar, cayennepeppar, vitpeppar (efter smak, rikligt med cayenne)
Det har blivit mycket söta muffins på bloggen nu ett tag så jag tänkte dela med mig av en mer matig och salt muffins som passar bra som tillbehör till maten eller som ett matigare mellanmål
Vi grillade när våra kompisar Martin och Annika kom på besök. Till det serverade vi bl a denna sallad. Dressingen tog jag inga mått på, men jag kan berätta vad jag hade i den
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
paprika och majs eftersom jag inte alltid brukar ha med dessa. Gärna i minst en timme för smakens skull men har du inte tid kan du låta den stå medans du fixar i ordning resten av salladen (se då till att ha skivat löken väldigt tunt samt skaka burken ordentligt)
Servera med en sallad och avrunda med en frukt. Vispa samman ägg, filmjölk och olivolja. Blanda ner grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, basilika och salt
Inlägget Matiga mellanmålsmuffins med ägg dök först upp på Clean Eating by Annika. Matiga mellanmålsmuffins som dessa, är ett strålande exempel på ett bra mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.