Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt
Servera med valfria bär. Vispa äggvitor till hårt skum i en skål. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål och i en tredje skål vispas äggulor och socker vitt och poröst
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Börja med botten till cheesecaken. Så länge kommer ett supergott recept på snickerscheesecake från Jennys matblogg som vi åt när brorsan fyllde år för några veckor sen
Det är i alla fall en matigt god laxsoppa som mättar fint. Plocka upp limebladen och servera soppan med en klick crème fraiche och hackad koriander (eller persilja)
Får du tag på medjool är de att föredra. Dekorera med jordgubbar, hallon & bigarråer. Börja med att lägga 300g osaltade cashewnötter i kallt vatten och låt stå i minst två timmar. Mixa 150g av valfria nötter,(jag använde cashew även här)tillsammans med 150g urkärnade dadlar. Tryck ut botten i en springform (21cm) och ställ in den i kylen medans du gör fyllningen. Häll av vattnet från nötterna och mixa dem med 1dl kokosolja, 250g färska jordgubbar, frön från en halv vaniljstång och saften från en halv citron. Jag har 3msk lönnsirap för att få lite sötma men det går lika bra med honung
FRUSEN CHEESECAKE. och avslutade med en. Citronsmaken höjde denna cheesecake enormt påminde om. Krossa kexen till smulor lättast i stor påse och banka med kaveln
Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin. Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.