Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallonochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonochblåbär
Kola ochHallonpaj toppad med maräng ochfärskahallon, en riktig hallondröm. Toppa medfärskahallon. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola ochhallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Servera medfärskahallonoch hyvlad mörk choklad. färskahallon. Ju kladdigare en efterrätt är desto godare blir den enligt mig, och vad kan vara kladdigare än chokladmousse
Innan serveringen pyntade jag dem medfärskahallonoch mörk god choklad som var finhackad. Koka upp grädde med sockret ta från plattan och krama ur vattnet ur gelantinbladen och vispa ned dem i grädden och sedan vispar du i kessellan
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Varva melonkulor ochhallon på fyra tallrikar. Enkelt, fräscht, snyggt och jävligt gott. Skopa upp en rejäl kula glass på varje tallrik och strö över hackade pistagenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.