Bottnarna blev fluffiga ochsmakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den medhallonoch blåbär och den med vit choklad och citron
Avslutamed att pudra över florsocker. Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårtamed vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen ochhallonen
Bred ett lager frosting inne i kakan också för snygghetens skull men också lite för smakens skull. Sen en snabbdate med mamma och pappa och efter det lunchbesök av vänner
Täck gräddlagret med bitar avavrunnen persika och skivade jordgubbar och lägg samman. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Bred på ett lager medhallonmousseoch lägg sedan på den botten som skall vara i mitten avtårtan. Jag valde att fästa chokladpinnar runt tårtan, strössla med rosa glittrande strössel på toppen, spritsa grädde i kanten och dekorera med jordgubbar i mitten avtårtan
Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Fördela hälften av moussen på en kladdkaka lägg på en ny kladdkaka och fördela resten av moussen. Spackla tårtanmed smörkrämen och spritsa något fint ovanpå
Vispa grädden till fast skum ochsmaksätt den med vaniljsockret. Tyckte dessutom att det var väldigt roligt att dekorera en tårtamed små och enkla medeloch jag fick ett rejält sug efter att göra gräddtårtor, fulla av godsaker som sommaren kommer att bjuda på
Tag av kastrullen från plattan och rör sen i smöret. Denna smarriga tårta bjöd Theres oss på då vi var hemma hos dem sist, hade aldrig ätit nån liknande innan och denna var verkligen supergod
Bred på hälften avhallonmoussen jämnt och lägg på nästa botten. Vispa det rumstempererade smöret fluffigt och häll droppvis ner den smälta, avsvalnade chokladen
Fyllda med vaniljkräm, banan, och vispad grädde. Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper. Gör en glasyr av florsocker, bananessens, eventuellt lite gul karamellfärg och lite vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.