Tina kycklingbenen om de är frysta. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna
Älskar såna här krämiga kycklingrätter. Och den ugnsrostade potatisen sen, muuuums. Täck över med folie så potatisen håller värmen tills kycklingen är klar
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Servera den marockanskakycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt. 4-6 kycklingbröst, filéer. 14-6 kycklingbröst, filéer 1 medelstor zucchini, skivad ca 500 g små tomater, gärna på kvist salt och peppar olivolja färsk oregano. Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna)
Bryt ner marockansk mynta i morteln och mosa ihop med vitlökspastan. Stycka kycklingen (de delar av kycklingen som blir över kan användas för att göra buljong)
flingsalt & svartpeppar. Ugnsrostadbutternutpumpa. Ugnsrostad pumpa smakar lite som sötpotatis. Ja, fick googla för att ta reda på vad en butternutpumpa tillhör för grupp och fick då veta att den är en grönsaksfrukt
Banka ut kycklingen eller dela dem på längden om de är stora. Det låter kanske tråkigt, men allt går att förbereda och det är så himla gott med ugnsrostade rotsaker
Det här är min variant av en underbar marockanskkycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Kycklingen ”grillade” jag i vår grillpanna i olivolja jag smaksatte den med. Låt koka på låg värmde i ungefär 15 minuter och smaka av med salt & peppar
Marockanskkyckling i Crock-pot med gröna bönor och couscous med persilja. Och med denna kulinariska kycklingrätt som blev så god att vi blev förvånade bägge två
3-4 port1000 g kycklinglårklubbor 2 gula lökar4 dl vatten1 hönsbuljongtärning1 dl tomatpurésalt, peppar och grillkrydda4 cm färsk ingefära2 morötter1 zuccini2 dl gröna ärtor1 tsk röd tabascoBryn kycklingen i en gryta och tillsätt löken i klyftor. 1000 g kycklinglårklubbor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.