Marockansk gryta med kryddigt ris / Moroccan stew with spicy rice
Food4inspiration
Food4inspiration
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gryta
  • 200 gram nötkött, strimlat (kan uteslutas)
  • 2 dl kikärtor
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 zucchihini
  • 1 st aubergine
  • 6 st hackade aprikoser
  • 3 msk olja
  • 400 g (1 burk) passerade tomater
  • 0.5 påse (0,25 g) saffran
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Skär auberginen och zucchinin i stora bitar.
  • Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alla grönsakerna tillsammans på medelvärme.
  • Tillsätt passerade tomater, saffran, honung och citronsaft.
  • Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter Lägg i kikärtorna, köttet och aprikoserna och låt allt bli varmt.
  • Smaka av med salt och toppa med färsk koriander.
  • Kryddigt ris
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 6 dl vatten
  • Låt riset svettas i oljan i en kastrull tillsammans med kryddorna.
  • Rör hela tiden, tillsätt sedan vattnet och låt det sjuda tills riset är färdigt.
  • Toppa med granatäpple.
  • _______________________________________________
  • Stew
  • 200 grams of beef , shredded ( optional)
  • 2 cups chickpeas
  • 1 pc onion
  • 3 cloves of garlic
  • 1 zucchihini
  • 1 piece eggplant
  • 6 pieces of chopped apricots
  • 3 tbsp oil
  • 400 grams ( 1 can) passata
  • 0.5 pouch ( 0.25 g), saffron
  • 1 tablespoon honey
  • 1 tbsp lemon juice
  • Chop the onion and garlic .
  • Cut eggplant and zucchini into large pieces.
  • Heat oil in a large pan and fry all the vegetables together over medium heat.
  • Add the pureed tomatoes , saffron, honey and lemon juice.
  • Then let cook over low heat for about 10 minutes Add the chickpeas , meat and apricots and let everything warm.
  • Season with salt and garnish with fresh cilantro .
  • Spicy rice
  • 3 cups basmati rice
  • 2 tsp olive oil
  • 1 teaspoon salt
  • 1 tsp turmeric
  • 1 teaspoon cumin
  • 1 tsp ground coriander
  • 1 teaspoon ground cardamom
  • 6 cups water
  • Allow the rice to sweat in the oil in a saucepan along with the spices.
  • Stir constantly , then add the water and let it simmer until the rice is ready.
  • Top with pomegranate.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.