Marockansk auberginesoppa med fyllda dadlar - Mitt kök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 500 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • ½ g saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 ½ liter vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 dl bulgur
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 tsk harissa
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 dl hackad persilja
  • cirka 1 dl mandel
  • turkisk yoghurt
  • granatäppelkärnor
  • cirka 16 färska dadlar
  • 50 –75 g fetaost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.