Snitta lite i brödet när det jäst färdigt. Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar
Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Recept matbröd, limpor & frallor. Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor. 2016-08-25, 21. 25. Länge sen jag bakade nått bröd, ikväll fick jag lite tid över efter träningen
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Då är det färdigt. Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Häll på resten av vattnet, honungen, havssaltet, olivoljan och arbeta in det mesta av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.