1-2 krukor färsk, finhackad basilika1 dl balsamvinäger2 dl olja½ msk salt½ tsk svartpeppar100 g soltorkadetomater (som hackas)Blanda ihop alla ingredienser. 100 g soltorkadetomater
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan neråt. Om du har något verktyg som har en platt yta längst ner ( såsom en stekspade eller en potatisstötare) kan du pressa lite extra på tomaterna precis innan du ska ta bort dom, för att pressa ut extra mycket vätska
Jag har gjort det igen, en ny smak med marinerade vitlöksklyftor. Denna jul gör jag bara en enda marinad som jag kommer att ha som tillbehör själv här hemma samt ge bort i julklappar till nära och kära
Skölj tomaterna väl. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåts papper under. 1 kg små tomater, gärna blandade färger. Relaterat 1 kg små tomater, gärna blandade färger
Marineradetomater med annat gott. Hur som, jag har marinerat soltorkadetomater ihop med fetaost, oliver, vitlök och örter som jag plockade ute på balkongen
Marineradetomater. Inspirationen till dessa kommer från min veganska studentbuffé där jag istället toppade örtpolentan med karamelliserad rödlök och marinerade champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.