Blanda de färdiga räkornamed resten av lime- och kryddblandningen i den andra skålen. Lägg sallad ochräkor mitt på tortillan, klicka en stor klick gräddfil ovanpå och strö över rödlök och koriander
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök ochchilioch sedan kyla den
Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Lägg räkorna i en liten skål, krama ur lite vatten först ifall de varit frysta eller är köpta på burk
Jag valde att smaksätta mina räkormedchili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera med vitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja ochchiliflarn, blanda
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkormed skal i sweet chilioch citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Jag har gjort det igen, en ny smak medmarinerade vitlöksklyftor. Hacka chilifrukten, skala och dela lökarna, häll i en mixer tillsammans med tomatkross och resterande ingredienser förutom salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.