Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Sätt ugnen på 200grader. Börja med att lägga kycklingklubborna i en stor ugnsform. Tvätta potatisen men behåll skalet på och dela den i hälften på längden, lägg dem i formen med kycklingen
Gör så här Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingklubborna. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatis och kyckling på en plåt med bakplåtspapper
Lillelördag och man kan äta lite extra gott. Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan
Lägg ner kycklingvingarna och massera runt marinaden. cirka 900 g kycklingvingar. 1brödTorka av kycklingvingarna. 1Låt kycklingvingarna bli rumstempererade
Det var jag igår när föräldrarna jobbade och det enda som fanns kvar i frysen var kycklingvingar. Jag ska vara ärlig, jag brukar verkligen inte tycka om kycklingvingar, kött med ben i överhuvudtaget är inget för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.