Marinerade kycklinglår - Tak kalbi
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kyckling, gärna lårfilé
  • 11 dl ketchup
  • 11 dl chajang, svart sojabönspasta
  • 10,5 dl kodjochang, koreansk chilipasta
  • 11 dl koreansk eller japansk soja
  • 11 msk pressad vitlök
  • 11 msk riven ingefära
  • 12 msk strösocker
  • 10,5 dl sesamolja
  • 1 Coleslaw
  • 1 salladsblad
  • 1 Rostade vita sesamfrön
  • 1 ris
  • 1 Marinad1 dl ketchup 1 dl chajang, svart sojabönspasta 0,5 dl kodjochang, koreansk chilipasta 1 dl koreansk eller japansk soja 1 msk pressad vitlök 1 msk riven ingefära 2 msk strösocker 0,5 dl sesamolja
  • 1 Serveras t ex med Coleslaw salladsblad Rostade vita sesamfrön risSkölj kycklingen och skär den eventuellt i mindre bitar, ca 4x5 cm. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen. Låt marinera i 10-15 minuter. Grilla i ugn på 150 grader i 30 minuter eller stek i stekpanna på låg värme ca 20 minuter. Servera med ris och gärna Arirang coleslaw. Om du vill kan du lägga upp kycklingen i salladsblad och dekorera med rostade vita sesamfrön.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.