Marinerade grillade kycklingvingar med dippsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 900 g kycklingvingar
  • 14 vitlöksklyftor
  • 11 röd spansk chilifrukt
  • 13 msk flytande honung
  • 1¾ dl chilisås
  • 11 tsk soja
  • 12 msk rapsolja
  • 1 salt, svartpeppar
  • 12 dl turkisk yoghurt
  • 12 tsk honung
  • 1½ citron, rivet skal
  • 12 msk hackad persilja
  • 1 salt, peppar
  • 1 brödTorka av kycklingvingarna. Skala och riv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman vitlök, chili, honung, chilisås, soja, olja, salt och peppar i en stor fryspåse. Lägg ner kycklingvingarna och massera runt marinaden. Låt marinera cirka 6 timmar i kylen.
  • 1 Låt kycklingvingarna bli rumstempererade. Grilla dem, cirka 10 minuter per sida med indirekt grillvärme och vänd dem flera gånger under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Servera med dippsås och bröd.
  • 1 Dippsås: Blanda yoghurt med honung, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.