Buljong4 klyftor vitlök, finhackade 2 purjolökar, skivade 2 l vatten 2 morötter (skalet till buljongen och resten till topping) 0,5 msk svartpepparkorn 5 cm ingefära, skivad 1 dl japansk soja 2 msk risvinäger 1 msk farinsocker 1 msk sesamolja 1 dl kimchi salt
MARINERADE KALLA ÄGG. Ägg är en bra och billig proteinkälla. DAGENS RECEPT 15-03-18. Vad man kan göra med överblivna kalla, hårdkokta ägg är en fråga som kan vara aktuell i bl a påsktider
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.