Den här laxrätten är faktiskt min absoluta favorit när det kommer till lunchlådemat, supergott tillsammans med såväl potatis som någon form av ris eller pasta
Vi åt grillad lax, med många olika röror, sallader och såser. Bred nu över mangosåsenoch strö över ett paket finhackad Fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Salta och peppra båda sidor av laxen, lägg den på gallret med köttsidan neråt. Bred mangosåsen över köttsidan och strö över finhackad fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Skär mango i kuber, hacka lök och chili, blanda ihop med lime, koriander och chutney. Koka riset, hacka lök och chili, skär sockerärtorna grovt, rör ner i riset tillsammans med vattenkastanj
Inledningen blir en laxmedmangooch limeyoghurt. Vartefter lägger jag på blötlagda hickoryspån över de glödande briketterna för att få lite mer rökutveckling ochdärmed smak på den till synes färska och fina laxen
4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Blanda salt och socker och klappa in laxenmed blandningen. Låt det dra medans du gör laxen. Laxen. Blanda ihop risnudlar, mango, mynta och jordnötter med dressingen
Varmrökt laxmed blomkålsris ochmango chutneysås. Vinet i sig var det inget fel på, fruktigt med smak av ananas, päron och citrus, men ihop med rättens rökiga och syrliga smaker skar det sig
Servera medlaxoch sås, och gärna en sallad. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra. Det kan faktiskt vara väldigt gott med frukt i maten, och ett lätt sätt att piffa till sin vardagsmat
Grillad laxmedmarinerad blomkål & dillcitronsås. Pensla laxenmed marinaden, låt vila några minuter. Grilla eller stek laxen efter eget tycke, ett par minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.