Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur)
Marinerad kycklingfilé. Saftig kycklingfilé som marineras innan tillagning. Dessa godbitar kan serveras kalla eller varma, gott till sallad, potatis eller med ris och en god sås
Här serveras den med marinerad kycklingfilé, nudlar och thailändsk gurksallad. Satt och övervägde om jag ska dela in recepten, men allt kommer i detta inlägg, många recept blir det Suckta, laga framför allt NJUT
Skär varje kycklingfilé i 3-4 strimlor på längden. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Vispa ihop hacket med rapsoljan, sojan, rosmarinen och dragonen
Jag har varit hemma från jobbet idag med halsont och skallebang och mest legat under filten. Surt känns det för i morgon är det Kulturnatt i Ånge med en massa bra musik och roligheter
Marinera kycklingfilén ett dygn och den blir mycket saftigare i köttet, stekt blomkål med lite kryddor är kanongott tillbehör tillsammans med mango chutney
Jag älskar kyckling i alla former. När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Bryn filéerna i smör. Efterstek under lock, ca 10 minuter, till en innertemperatur på ca 70º. Krydda. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av efter eget tycke
Hej vänner. Våren väcker inte bara härliga sommarkänslor utan också en längtan efter grillad mat. Vi har köpt en Skeppshult grillpanna i gjutjärn som jag tänkt bli bästa kompis med de kommande månaderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.