Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Blanda under tiden alla ingredienser till marinaden. Perfekt på buffé bordet. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader
Koka tills de är mjuka. Den här stod på buffébordet och blev najs. Låt stå kallt fram till servering. Vi gjorde den dagen innan så den fick gosa ihop sig
Lycka till. Nu skall jag göra mig iordning till jobbet och få i mig lite frulle. MarineradKycklingfilé i ugn(4-6 personer) Ingredienser 1 kg kycklingfilé (ca 8 filéer) eller fläskfilé5 dl grädde Marinaden. Ställ in formen med marinaden i 225 grader ca 25-30 min om det är kycklingfilé och 45 min om det är fläskfilé. Tag ut formen och slå på 5 dl grädde och sätt sedan tillbaka in i ugnen ytterligare 15-20 min. 1 kg kycklingfilé
Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur). 2 kycklingfiléer
Saftig kycklingfilé som marineras innan tillagning. Dessa godbitar kan serveras kalla eller varma, gott till sallad, potatis eller med ris och en god sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.