Servera kycklingfiléernamedbulgursalladen samt någon kokt grönsak t ex broccoli eller bönor. Lägg kycklingfiléerna och marinaden i en kraftig plastpåse och knyt till
Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Snabbmarinerad kyckling i lergryta (Kirons favorit. Underbart, nu tinar det med raketfart. Här kommer recept på en av rätterna från förra veckans matsedel
Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt. Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak
Gnid in filéerna med grillkrydda. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader
Stek/grilla köttet på hög värme och ät tillsammans med ris och marinerade grönsaker. Här kommer recepet på det koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp
Sätt ugnen på 200 grader och lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 35-40 min. 1 kg kycklingfilé. Kyckling i gorgonzolasås1 kg kycklingfilé 5 dl grädde 5 dl crème fraiche 2 rågade tsk sambal oelek 1 bit blå gorgonzolaost 1,5 dl svampsoja
Blanda samman hackad vitlök med hackad rosmarin och salvia. Lägg skivorna i en form med kanter. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och köttskivorna runtomkring
Efter all god mat och dryck i Liverpool blir det nu nya tag med hälsosam mat måndag-torsdag. Relaterade Marineradkycklingfilémed quinoasallad och fetasås
Jag har varit hemma från jobbet idag med halsont och skallebang och mest legat under filten. Surt känns det för i morgon är det Kulturnatt i Ånge med en massa bra musik och roligheter
Marinera kycklingfilén ett dygn och den blir mycket saftigare i köttet, stekt blomkål med lite kryddor är kanongott tillbehör tillsammans med mango chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.