1 Marinerad
fläskfilé till buffé1 hel fläskfilé salt och malen vitpeppar 2 tsk torkad timjan 1 dl neutral olja 0,5 dl vinäger 1 tsk fransk senap 1 tsk salt 0,5 tsk malen vitpeppar eventuellt färska örterMarinerad fläskfilé till buffé
Sätt ugnen på 200°. Bryn fläskfilén runtom i panna på spisen. Krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. Efterstek köttet i ugn i 20 minuter. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor. Blanda ingredienserna till marinaden och slå den sedan över köttet som nu svalnat. Strö eventuellt över färska hackade örter. Ställ fläslkfilén kall över natten och servera nästa dag.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
ca 600-800 g fläskfilé eller ca 600-800 g fläskytterfilé 2 pkt à 120-140 g bacon salt svartpeppar ca 100 g lagrad ost. ca 600-800 g fläskfilé eller ca 600-800 g fläskytterfilé
Bryn fläskfilén i stekpannan. 10 marinerade vitlöksklyftor , Ta fler om du gillar vitlök. 1 Fläskfilé. Ta upp den och stick in vitlöksklyftorna i köttet, lite här och där
Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.