1 Receptet
gäller för 12 port 1500 g fläskkarré 3 färsk röd chili 3 dl kinesisk soja 3 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Sås: 3 dl salta jordnötter 6 dl Arla Köket® matyoghurt ¾ g riven färsk ingefära 1 msk sambal oelek ½ tsk saltGör så här Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda den med soja och vitlök. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 tim. Finhacka jordnötterna. Blanda jordnötter, matyoghurt, ingefära, sambal oelek och salt. Hit kan rätten förberedas. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med jordnötssås och grillade grönsaker
Marinad till fläskkarrén. Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Myntasås med äpple. Pressa i vilöksklyftan och smaka av med nymalen svartpeppar och salt
Min syster var på besök och vi lagade en av hennes favvorätter. Kycklingen går självklart att byta ut mot något vegetariskt om man vill och såsen är ju t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.