Marinerad fläskkarré med jordnötssås
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1500 g fläskkarré
  • 13 färsk röd chili
  • 13 dl kinesisk soja
  • 13 pressade vitlöksklyftor
  • 1 salt och peppar
  • 13 dl salta jordnötter
  • 16 dl Arla Köket® matyoghurt
  • 1¾ g riven färsk ingefära
  • 11 msk sambal oelek
  • 1½ tsk salt
  • 1 Receptet gäller för 12 port 1500 g fläskkarré 3 färsk röd chili 3 dl kinesisk soja 3 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Sås: 3 dl salta jordnötter 6 dl Arla Köket® matyoghurt ¾ g riven färsk ingefära 1 msk sambal oelek ½ tsk saltGör så här Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda den med soja och vitlök. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 tim. Finhacka jordnötterna. Blanda jordnötter, matyoghurt, ingefära, sambal oelek och salt. Hit kan rätten förberedas. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med jordnötssås och grillade grönsaker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.