Att göra hemmagjord marinadtill grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Känns som att vakna till våren idag. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills äggen stannat, ca 30 minuter
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Rör till en smidig färs. När vattnet kokat in och löken mjuknat, tillsätt matfettet och fräs löken tills den får färg
Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt chilisås, grädde, vatten och fond, och koka ihop i 10 minuter. Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.