Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen ochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Smaka av med Sambal, socker och peppar. Skiva sillen i önskad storlek och lägg i en skål. Blanda samman Hackad chili, majonnäs, créme fraiche, Lime skal samt saften i en skål
Marinaden påminner lite om ceviche men här är det avokado som ska i och inte fisk. Det är viktigt att du smakar av marinaden, främst när det gäller mängden limesaft, så att det inte blir för syrligt för din smak
Det är skönt med en "slappe" dag då och då. En räkcocktail med en asiatisk touche. Då är det ett nytt år, och många liksom jag har nog tagit det lite lugnt idag
Skala och skiva löken tunt, även vitlöken, blanda alla ingredienserna till marinaden. Pressa citron och lime, skölj och tag bort kärnor från chilifrukten, skär i småbitar
Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter. Skär chilin på längden och ta ur kärnorna (eller behåll dem om du vill ha rätten riktigt het), finhacka chilinoch stek i lite olja
Jordnötssås är inte det nyttigaste man kan äta men om man gör såsen på kokosmjölk och äter med en massa sallad och lite bulgur behöver man kanske inte ha lika stor ångest
Smaka av med salt och svartpeppar. Den här veckan drar igång med en mumsig, färgglad, morotssoppa. Jag tycker att mixade morotssoppor ibland kan bli en aning för söta, men i den här soppan balanseras morotssötman upp perfekt av syrligheten från den pressade apelsinenoch crème fraichen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.