Min mamma bakade världens godaste maränger. En orsak är naturligtvis att jag försöker att minimera sockerkonsumtionen här i huset, och maränger är ju bland det sötaste man kan stoppa i sig
Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Ställ dessa på en plåt. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
men där får eventuella gäster som läser här allt vänta och se. Ställ ut ca 20 småbrödsformar på en plåt, det är de som är mindre än en muffinsform men större än en knäckform. Forma till ca 20 bollar och lägg dem i formarna. Grädda dem gyllene ca 12-14 minuter
Tillsätt jästen, creme fraiche, sirap, sukrin, äggula, saffran, salt och till sist mjölblandningen. LussebullarIngredienser Bulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull. Låt jäsa i 30 min. Baka ut degen till ca 40 bullar. Låt jäsa ca30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min. 50 g jäst
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästenlösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Malin Mörner Stylist. poröst. med en sticka att de är klara i mitten. 2 dl frysta bär. Klicka ner i muffinsformar och grädda ca 15 min. 2 dl frysta bär
Malin Mörner Stylist. poröst. med en sticka att de är klara i mitten. 2 dl frysta bär. Klicka ner i muffinsformar och grädda ca 15 min. 2 dl frysta bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.