Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Ät medvaniljsås/visp i gräset, den smakar bäst då. Elsa hade fått ett helt gäng rabarber från en kollega, så lagom till Majas födelsedag slängde jag i hop en mycket lyckad smulpajmedrabarber
Ett snabbt sätt att fixa gott till fikat - smulpaj. Under tiden pajen står i ugnen sätter du på kaffe och rör till en vaniljsås eller tar fram glass ur frysen
Låt pajen svalna lite och servera medvaniljsås eller vaniljglass. Vi har fått så mycket goda rabarber av släkt och vänner på sistone, så jag slängde ihop en smulpajmedrabarber, hallon och kokos
Servera medvaniljsås. När någon som inte vet att det är glutenfritt äter den så blir dom förvånade på riktigt när de får höra att det inte var en vanlig smulpaj
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 1-4 msk kokossocker (beroende på hur sött man vill ha det). 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. Grädda i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter tills pajen är gyllenbrun. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka). 1-4 msk kokossocker (beroende på hur sött man vill ha det)
Fördela det över rabarbern och rör om lite. rabarber. Ansa den späda rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora bitar. Strö smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. 1/2-1 dl socker
Servera medvaniljsås. Fräs rabarber, smör och råsocker i en kastrull ett par minuter. Skala rabarbern om den är grov, och skär den i 2 cm breda bitar. Klicka smeten över rabar-bern och grädda i ca 20 minuter för de små pajerna och i 30–40 minuter för en stor paj. 400 g rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.