11 dl
grädde, vispad (smaksätt med choklad om du önskar)
11 förp
Marabou M Peanut
11 Marabou
Daim, hackad
150 g
nötter, hackade
11 banan,
skivad
10,5 l
jordgubbar
1100 g
blåbär
1
kokosflingor
1200 g
Marabou mjölkchoklad 4-6 tacoskal
1 Fyllning1
dl grädde, vispad (smaksätt med choklad om du önskar) 1 förp Marabou M Peanut 1 Marabou Daim, hackad 50 g nötter, hackade 1 banan, skivad 0,5 l jordgubbar 100 g blåbär kokosflingorChokladdoppade tacoskal
Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa tacoskalen i chokladen. Du kan doppa hela, halva eller valfritt mönster. Häng skalen över kanten på en skål och låt stelna i kylskåp. Använd den smälta chokladen som blir över som topping sen. Chokladtacoskal
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Med hjälp av en matsked, gör rundlar (ca 10-12 cm) av den smälta chokladen på ett smörpapper. Ställ in dem i kylskåp och låt stelna 1-2 minuter (Obs! De får inte stelna så mycket att de inte går att böja!) Häng chokladrundlarna över en slev eller grillpinnar över en skål och in i kylen igen tills de stelnat. Ta fram skalen precis innan servering och ta bort allt smörpapper. Duka upp med olika fyllningar och låt alla fylla med sina favoritingredienser.
Du kan smaksätta din fudge med mörk choklad, marabou choklad, med eller utan nötter, kanske lakrits eller krossade polkagrisar eller i princip vad du vill
Variera receptet med ditt val av Marabou. Ett gott alternativ är Marabou Dubbelnougat som dyker upp som en god överraskning när gästerna skär en bit av kladdkakan
Hade en riktig bakdag igår och hann med 3 sorter, bland annat dessa supergoda cookies med marabou japp som ni bara måste testa. Marabou japp cookies ca 25 st. 150 g marabou japp (jag tog hela ca 180g). 150 g marabou japp (jag tog hela ca 180g)
Jag köpte ett paket philadelphiaost med chokladsmak för ett tag sedan. Jag visste inte riktigt vad jag skulle använda den till, då det inte är min melodi att ha det på smörgåsen
Jag är ju en stor sucker för rock polly och marabou black så för några veckor sedan slängde jag ihop en kladdis med laktrissmak, det måste testas för alla laktrisälskare där ute
Första gången jag testade använde jag den makalöst goda chokladen Marabou Vinter som hade en julig smaksättning av bla nejlika, kardemumma, ingefära & kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.