Marabou chokladtacoskal
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Marabou mjölkchoklad
  • 14-6 tacoskal
  • 11 dl grädde, vispad (smaksätt med choklad om du önskar)
  • 11 förp Marabou M Peanut
  • 11 Marabou Daim, hackad
  • 150 g nötter, hackade
  • 11 banan, skivad
  • 10,5 l jordgubbar
  • 1100 g blåbär
  • 1 kokosflingor
  • 1200 g Marabou mjölkchoklad 4-6 tacoskal
  • 1 Fyllning1 dl grädde, vispad (smaksätt med choklad om du önskar) 1 förp Marabou M Peanut 1 Marabou Daim, hackad 50 g nötter, hackade 1 banan, skivad 0,5 l jordgubbar 100 g blåbär kokosflingorChokladdoppade tacoskal
  • Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa tacoskalen i chokladen. Du kan doppa hela, halva eller valfritt mönster. Häng skalen över kanten på en skål och låt stelna i kylskåp. Använd den smälta chokladen som blir över som topping sen. Chokladtacoskal
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Med hjälp av en matsked, gör rundlar (ca 10-12 cm) av den smälta chokladen på ett smörpapper. Ställ in dem i kylskåp och låt stelna 1-2 minuter (Obs! De får inte stelna så mycket att de inte går att böja!) Häng chokladrundlarna över en slev eller grillpinnar över en skål och in i kylen igen tills de stelnat. Ta fram skalen precis innan servering och ta bort allt smörpapper. Duka upp med olika fyllningar och låt alla fylla med sina favoritingredienser.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.