Förvara då botten med krämen svalt. Vänd ner rice kripies. Ta ut och dela marängen i två delar. Smält choklad över vattenbad & ringla med sked över tårtan
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbaroch sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
Öskemålet var marängtårtamed bär, en så kallad Pavlova-tårta. Tänk på att det är viktigt att det inte kommer med något av äggulan när du knäcker äggen och att bunken som du vispar i är ren och torr
Kände att när vi varit ute och fixat och donat i trädgården skulle det vara trevligt att bjuda familjen på en god marängtårtamedricekrispies i långpanna
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. ½ l jordgubbar. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå
Denna marängtårtamedricekrispies är ruskigt enkel att baka och serveras direkt på långpannan. På så sätt håller den sig extra krispig då den torraste delen på marängen inte blandas med den fuktiga grädden och bären
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). riven mörk choklad och florsocker ovanpå 4 ekologiska äggvitor. 1 timme och. 1 burk med. 2 liter jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.