Frusen maräng- och rabarbertårta. Den här frusna marängtårtanmed rabarber gjorde jag till Mors Dag för några år sedan och den är såå god så jag har gjort den i år igen
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Marängbottnarna blev perfekta, lagom sega inuti, spröda och frasiga utan på. Med sommaren kommer äntligen alla goda bär, grönsaker och frukter som vi saknar så resten av året tillbaka
Vispa vitorna med sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av rabarbern och koka tills den är mjuk. Lägg ihop bottnarna med bärgrädden emellan Garnera medjordgubbar och ev färsk mynta
Skölj och snoppa jordgubbarna. Midsommar närmar sig med stormsteg och menyerna börjar ta form. Man kanske vill ha lite av det traditionella med sill och färsk potatis men kanske också lite nytt och spännande – men samtidigt somrigt
Lägg sedan chokladkrämen i en bunke och vispa med elvisp tills den blivit fluffig. Värm grädden tills den nästan börjar koka och häll den sen över chokladen
Dekorera med delade jordgubbar. Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen. 250 g jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.