Tanken är sen att man ska dela botten (om man gör den i långpanna) i två delar och breda på smörkrämen på ena delen och sen lägga på den andra och garnera med grädde ochfrukt/bär
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Här har jag enbart köpt en burk med ekologisk hallonsylt som inte är lika söt som vanlig sylt och sedan strött ut hela hallon ochblåbär över syltlagret
Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Dela botten i två delar och fyll med en tredjedel av vispen och hälften av bärenoch frukten. Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något. Här kommer ett enkelt recept på tre klassiska småkakor vaniljhorn, syltgrottor och chokladsnittar
Så, födelsedagen ska med andra ord så klart firas med det allra bästa jag vet - nära och kära. Självklart kommer recept på blåbärsmoussetårtan dyka upp här inom kort, men tills dess får ni nöja er med en liten titt hos @vardagsmatalajess på Instagram under eftermiddagen
Pensla degen med uppvispat ägg. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.