200 gr frysta hallon. 150 gr hasselnötterBörja med att rosta hasselnötterna. 1Mixa hallonmed bananer och mjölk eller yoghurt. 1Servera med en eller ett par olika toppings
Servera med vaniljglass, krossade hasselnötter ochhallon. Smält nougat, choklad med lite grädde. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Vissa kvällar kräver en riktig lyxfika med glass, jordgubbar, maränger och en nygjord chokladsås. Jag hade inget eget recept på varm chokladsås men hittade ett hos en bloggkollega som driver bloggen Hemma med Helena, en jättehärlig blogg för övrigt
montera tårtan genom att varva marängbottnar med glass, grädde, kolasås och skivad banan ochhallon. Den var enkel med bara vaniljkräm, färsk frukt och grädde
glass,. Dulce de leche-fondant serverad med glass och färska hallon. Gräddningstiden beror helt på ugnen och vet man med sig själv att det brukar gå fort så håll ett extra öga så dom inte blir igenomgräddade
För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Jag valde att klä min avlånga form med plastfolie med du kan hälla ner smeten direkt om du vill
Tillsätt hallonenoch blanda försiktigt med slickepott. Att göra egen glass är en såndär sak som jag drömt om att kunna göra själv sen jag vara liten - att kunna bestämma smak själv och kunna proppa vaniljglassen med chokladbitar vad väl det som motiverade mest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.