Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Mascarponekräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
För vem har inte nostalgiska smakminnen av marängtårta med jordgubbar från barndomen, ni vet då när det alltid var fint väder och sommarlovet kändes som en mindre evighet
Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet
God kall sås att servera till grillade kötträtter eller till kräftor. 100 g urkärnade svarta oliver, hackas 100 g soltorkade tomater, hackas ½ kruka basilika, hackas 1 burk mascarpone, det är en färskost som mest används till desserter 1 citron, rivet
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.