Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämenmed citron när jag bakar tårta. Det var över ett år sedan jag testade det och sen dess har det hängt med
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Den här varianten gör jag med koncentrerad saft som smaksättning, men det går lika bra med till exempel rosenvatten, kallt kaffe, citronsaft, några teskedar hemmagjort vaniljsocker eller vad du råkar känna för för tillfället
Platta till rullen och gör en grop i mitten med en tesked. Fyll gropen med passionsfruktscurd. Vispa äggvitorna med 0,5 dl socker så smeten blir blank, blanda sedan försiktigt i resten av sockret
Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnadSmaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning
Förut körde jag med maräng smörkräm men never more. Ni som "spacklar" tårtan med grädden,sluta med de. De har jag gjort för nu har jag fått mer smak av smörkräm och inte vilken som helst
Att göra smörkräm är busenkelt, även om den är mjölkfri och äggfri. Denna smörkräm hamnade som dekorationslager på min tårta som jag gjorde idag, för att fira höstlovets sista dag
Den här smörkrämen smakar aningen godare än enkel smörkrämmed bara smör och florsocker. Den är väldigt mjuk och lätt att använda när man spacklar en tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.