Värm på svag värme och vispa hela tiden till den tjocknar och det gör den med besked då det händer. Lägg 3 msk hallonsylt på locket och här brukar jag täcka tårtan och låta den stå i kylen över natten så den får stå till sig
På kalaset hade vi bland annat en tårta som jag hittade receptet till i "Elle Mar & Vin". Vispa grädden tillsammans med sockret (jag tycker att det är onödigt med socker i grädde och dessutom godare utan så jag uteslöt sockret)
/ Låt puttra i ca 10 min, eller tills den blivit så tjock som du vill. In Sweden, one of our classic desserts (that I’ve written about before) is called “maräng swiss” it basically translates into “Meringue swiss”
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar
Vispa äggvitan och citronsaft tills skummet börjar lyfta. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.