Marängbrownie
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 1150 g smör
  • 1110 g ägg, rumsvarma (2 st)
  • 1140 g strösocker (1,5 dl)
  • 175 g farinsocker (1 dl)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 120 g kakao (0,5 dl)
  • 160 g vetemjöl (1 dl)
  • 190 g äggvita (4 st)
  • 1120 g strösocker (1,5 dl)
  • 13 g majsstärkelse (1 tsk)
  • 15 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1 vaniljglass
  • 1 Chokladkaka100 g mörk choklad, 70 % 150 g smör 110 g ägg, rumsvarma (2 st) 140 g strösocker (1,5 dl) 75 g farinsocker (1 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 20 g kakao (0,5 dl) 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 1 Marängtäcke90 g äggvita (4 st) 120 g strösocker (1,5 dl) 3 g majsstärkelse (1 tsk) 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1 Till servering vaniljglassChokladkaka
  • Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22 cm i diameter med smör och lägg ett bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan. Vispa ägg, farinsocker och strösocker lite lätt. Blanda i smör-och chokladblandningen. Sikta därefter ner de torra ingredienserna. Blanda med en slickepott till en slät och fin smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 17-20 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt. Marängtäcke
  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till ett härligt skum med elvisp. Vispa sedan i sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till en fast och fin maräng. Vänd ner majsstärkelse och vaniljsocker. Täck chokladkakan med maräng och grädda tills marängen fått en fin färg. Ta ut och låt svalna helt. Servera med glass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.