Marängtårta med grädde och hallon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 11 1/2 dl strösocker
  • 15 äggulor
  • 14 msk mjölk
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 15 äggvitor
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 150 g pinjenötter
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 dl lemon curd
  • 11/2 l hallon, cirkaBotten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  • 1 Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  • 1 Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
  • 1 Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.
  • 1 Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.