13 st
äggvitor 2.25 dl strösocker 1 tsk bakpulver Servering 3 dl vispgrädde 500 g jordgubbar 1 st passionsfrukt Ugn: 250°Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa sist i bakpulvret.
1 Klicka
ut smeten i engångsmazarinformar och tryck en rejäl fördjupning i mitten med en tesked.
1 Sätt
in marängerna mitt i ugnen och stäng av värmen direkt. Låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
1 Servering:
Fyll marängerna med vispad grädde, delade jordgubbar och fruktköttet från passionsfrukt. Servera direkt.
Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist
Ännu en helg med detta fantastiska sommarväder. Passar väl bra med ett glasstips, eller vad tycker ni. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper
klicka ut smeten i engångsmazarinformar gör en fördjupning i mitten med en tesked. halvera pasionsfrukterna och skrapa ner kärnorna i puren med saft smaksätt med florsocker
en lemon curd och servera med färska jordgubbar och glass. Jag har förberett lite godsaker och bland annat har jag gjort maränger som jag tänker fylla med
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.