Mannerströmming Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 16 st strömmingsfiléer 1 odefinierad ströbröd , siktat 1 st smör , till stekning 1 st salt 1 odefinierad dillkvistar , till garnering 1 st olja , till stekning 1 st peppar Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , liten (55 gram) - spara spadet www.tasteline.com
Mannerströmming Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 16 st strömmingsfiléer 1 odefinierad ströbröd , siktat 1 st smör , till stekning 1 st salt 1 odefinierad dillkvistar , till garnering 1 st olja , till stekning 1 st peppar Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , liten (55 gram) - spara spadet www.tasteline.com
Mannerströmmingar 16 strömmingsfiléer 1 dl ströbröd smör, till stekning 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar. Marinad. 0,5 kruka färsk dill 0,5 dl gräddfil 0,5 dl majonnäs 1 msk orökt kaviar 1 msk ansjovisspad 0,5 förp ansjovisfilé www.koket.se
Mannerströmming Ingredienser Mannerströmming 16 strömmingsfiléer 1 dl ströbröd, siktat 1 dl vetemjöl smör och olja till stekning salt och peppar dillkvistar till garnering Marinad 1 burk ansjovisfilé (spadet) 0,5 knippe gräslök 0,5 dl majonnäs 1 dl gräddfil ansjovisspad (från burken) 1 msk orökt kaviar Rårörda lingon 250 g lingon 1,75 dl strösocker Potatismos 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 2 msk smör muskotnöt salt peppar 2 knippen dill www.wgs.se
Mannerströmming 1. Hacka ansjovisen till marinaden fint. Behåll spadet. Finhacka dill och gräslök. Blanda med övriga ingredienser till marinaden DN
Mousse på kycklinglever Lägg russinen i blöt i kallt vatten i ca 1 timme. Sätt ugnen på 125º. Smält smöret och ställ åt sidan. Koka upp vin, madeira och cognac i en kastrull tillsammans med den hackade schalottenlöken, timjan, lagerblad och svartpepparkorn kokschefen.se
Mannerströmming Servera med potatispuré smaksatt med smör, finhackad dill, en skvätt grädde eller mjölk och rårörda lingon Tasteline
Aprikoskompott Dela aprikoserna och kärna ur dem. Skär dem i stora bitar. Smält sockret i en kastrull på svag värme tills det börjar få lite färg kokschefen.se
Grillade ostron och rökt fläsk i samma rätt Koka potatisen och pressa den genom en potatispress i en skål. Vispa i smör och grädde och smaka av med salt och peppar kokschefen.se
Räkcocktail som Over There Rör ihop alla ingredienserna till såsen och låt den stå och dra en stund innan servering. Skala räkorna men låt det nedersta på stjärtarna vara kvar kokschefen.se
Mannerströmmingar Bryn smöret och häll det över fisken när den ligger på tallriken. Servera med rårörda lingon och potatispuré, som är något lösare än potatismos Svensk Fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.