Blanda färs, lök, sirap, soja, ägg och mjölkindränkt bröd, persiljaoch kryddor i en skål. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
köttfärslimpa medbaconoch svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Blanda bacon, hackad lök, ajvar ochpersilja i en skål. ½ dl hackad persilja. Jättegott att grilla och jag serverade med stuvad vitkål och ugnsbakade rotsaker
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner medbaconoch smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Fylld portabello medbaconoch ost. Ett pkt bacon klippt i små bitar. Ett pkt bacon klippt i små bitar. Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll medbaconoch kvibille jämt fördelat, toppa med osten och kör i ugnen på 225 grader i 15 min. Ta ut formen och lägg över svampen på en tallrik, töm all vätska i ugnsformen och lägg tillbaka svampen kör ytterligare 15 min på 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.