4 1 mango 125 g salladslök 1 vitlöksklyfta 300 g sojafärs 1 msk olja salt och svartpeppar 1/2 - 1 tsk sambal oelek 2 tomater 8 tortillabröd (medium) 3 dl riven ost Till servering gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
0,25 st grön chili. 400 g räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak
Marinaden är en glaze, smaksatt medchili, vitlök och honung bland annat som är galet god. Här har den bara susat förbi i rasande fart och kanske inte så mycket sommarvärme förrän nu i augusti men mysiga grillkvällar har det varit gott om ändå
Så är fallet med den här chokladmoussen som med sin mörka och lite bittra smak lättas upp av söt mango i botten och på toppen, och så aningens aning sting från torkad chili
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Avluta med att strimla salladslökarnaoch rör ner dem i såsen. Hacka svampen och lägg den sedan i en torr varm stekpanna, låt nu svampen förvällas på medelvärme tills vätskan kokat ur
Stek köttfärsen, krydda med salt ochchilipeppar. Servera med bröd eller tacochips. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.