Fläskfilé med mango chutney sås har jag gjort flera gånger men med kyckling var första gången igår. Såsen med lite sötma från mangon chutneyn och lite hetta av sambal oelek, och cayennpeppar även om jag bara hade i lite av det sistnämnda
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Kombinationen ädelost och mango chutney är en höjdare. -Bena ur kycklingen och lägg i en form, hacka paprikan och lägg över kycklingen tillsammans med champinjonerna
Kyckling med mango chutney. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingbitarna i ugnsfast form. 4 kycklingfiléer. 2 dl mango chutney. Bred över kycklingen och gratinera i ugn 20-25 minuter i 225 grader. Kram 4 kycklingfiléer. 2 dl mango chutney
Den här wrappen innehåller en super god kyckling som marinerats över natten i bland annat mango chutney, en läcker avocadokräm och såklart en massa fräscha grönsaker
Idag komponerade jag ihop en jättegod kyckling med mango chutney. Glaze (räckte till 3 kycklinglår) ½ dl rapsolja 4 msk mango chutney en liten klutt sambal oelek ingefära, salt och peppar efter smak Pensla glazen på båda sidor av färsk eller tinad kyckling (t ex filéer, lår, klubbor eller varför inte en hel) och stoppa in i ugnen på 225 grader. 3 kycklinglår. 4 msk mango chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.