Sätt ugnen på 175°C. Skålla, skala och mal mandeln. Rör Milda mjukt. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mandeln, margarin och vetemjöl.
Bred ut smeten i en väl smord och bröad form ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter - nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
Vispa Milda Visp, klicka eller bred ut den på tårtan och garnera med sköljda, rensade jordgubbar. Tips: Tårtan kan också garneras med andra bär eller skivade bananer och kiwi.
Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Toppa medjordgubbarna, dekorera med några myntablad eller citronmelissblad
När tre blir till fem och härlig mandeltårtamedjordgubbar. Pizza varvades med skratt och berättelser och jag som ända vuxen kände mig lyckligt lottad att få vara en del av skaran
Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. (Ett tips är att använda passare, eller om man har en tallrik med ungefär så stor diameter så kan man rita efter den
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar. Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.