14 schalottenlökar
4 msk olivolja (eller mandelolja) 50 g smör 1 citron 8 mandelpotatisar 2 msk crème fraîche 800 g skreitorsk, 4 skivor ca 3 cm tjocka 1 dl mandelmjöl (eller flisad mandel som hackas) 1 purjolök 1 förp babyspenat 2 msk olivolja (till marinad) 0,5 färsk pepparrot salt vitpepparFinhacka schalottenlöken och fräs den i 2 msk av olivoljan utan att ta färg, salt och vitpeppra. Bryn 30 g smör. Finriv citronskalet och pressa citronen. Blanda lök, citron och brynt smör och ställ åt sidan. Skala och koka mandelpotatisen. Slå av vatten och pressa potatisen. Tillsätt crème fraiche så den blir lagom krämig. Smaka av med salt och vitpeppar. Vänd torsken försiktigt i mandelmjöl och stek i resterande smör och resterande 2 msk olivolja ca 3-4 minuter på varje sida sakta. Ös den lite med smör, samt salta och vitpeppra. Skölj och finstrimla purjolöken fint samt skölj spenaten. Marinera purjolöken i salt och olivolja, vänd runt så den marineras väl. Vänd sedan ner spenaten. Lägg potatiskräm på en tallrik och sedan torsken. Värm vinägretten och rippla runt. Servera med lite av spenat och purjolökssalladen samt nyriven pepparrot.
Sjuden ryggfilé av skreitorsk. Jag lagade till den på enklast möjliga vis genom att sjuda den i välsaltat vatten, och sedan servera den med krispigt bacon, bryntsmöroch kokt potatis
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Servera med räk- och äggblandningen, generöst medbryntsmöroch pressad eller kokt potatis. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.