Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. 1 l bär. 100 g vit choklad. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Limemarinerad frukt250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär) 1 kruka färsk mynta 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 limefrukt, saften
För många är mandelmusslor säkert förknippat med julen, oftast fyllda med grädde och hjortronsylt. Att göra mandelmusslor är inte särskilt svårt, men lite tidskrävande
Smält chokladen i en skål över en kastrull med vattenbad. Innan serveringen lägg i bären och sikta gärna lite Hermesetas strö över bären, både vackert och gott
Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta med färska bär
Värm grädden och lös upp den hackade vita chokladen. Häll över den varma såsen över de frysta bären. 500 gr frysta bär tex hallon, blåbär, jordgubbar etc. 200 gr vit mjölkfri choklad. 500 gr frysta bär. 200 gr vit mjölkfri choklad
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. 1Limemarinerad frukt250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär) 1 kruka färsk mynta 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 limefrukt, saften
Efter kvällens grillning blev vi serverade vit chokladkräm medbjörnbär och små mandelbiskvier. Garnera medbär efter smak och tycke, och gärna någon myntakvist
Med allt detta i åtanke kom jag direkt att tänka på en av mina personliga favoriter som alltid går hem hos folk, nämligen vit chokladmousse medbär och turkisk peppar
Vit choklad är ju ganska sött men tillsammans med creame fraiche och färska hallon och blåbär blir det här en fräsch och syrlig dessert som alla runt bordet tog en extra portion av
Servera kakan kall med färska bär. Börja med bottnen, smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vit choklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vit choklad. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.