När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa). s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön
Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad. Mandelmassa. Låt gärna marsipanen ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.