Mandelmanns påsktårta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl mandel
  • 11,5 dl socker
  • 14 äggvitor
  • 14 äggulor
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 violer
  • 1 citronskal
  • 11 dl rostade mandlar
  • 11 msk honung
  • 11 msk socker
  • 11 msk smör
  • 12 dl mandel 1,5 dl socker 4 äggvitor
  • 1 Äggkräm4 äggulor 1 dl vispgrädde 1 dl socker 50 g smör
  • 1 Garnering violer citronskal
  • 1 Crunchy mandlar1 dl rostade mandlar 1 msk honung 1 msk socker 1 msk smörBottnar
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra två cirklar (så stora som tårtbottnarna ska vara) på en plåt och mjöla dem. Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. Spritsa eller bred ut smeten på de mjölade cirklarna. Ställ in plåten och grädda tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Skär sedan omedelbart loss dem från plåten. Äggkräm
  • Blanda äggulorna, grädden, sockret och smöret till äggkrämen i en kastrull. Låt koka upp och koka under ständig vispning (obs! viktigt) tills krämen tjocknat. Låt svalna och stå i kyl cirka 1 h. Montering
  • Bred hälften av krämen på den ena tårtbottnen, lägg på den andra bottnen och bred på resten. Garnering
  • Garnera gärna tårtan med violer, crunchy mandlar och/eller citronskal. Crunchy mandlar
  • Rosta mandlarna och koka ihop med honung, socker och smör. Låt svalna och stelna på bakplåtspapper.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.