Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Denna fredag passar jag på att visa er ett perfekt helgbak - hallon- och blåbärsmuffins med smul. Muffinssmeten är svagt smaksatt med kanel och så har jag tillsatt både hallon och blåbär i smeten
Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Midsommaren till ära dekorerade jag kakan med små söta violer som också är ätliga. Pudra ev över lite sukrin-melis vid serveringen och dekorera med ätbara blommor
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
(Jag varken smörjer eller bröar mina formar, när jag använder såna med löstagbar kant, jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten och river bort pappret runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.