Mandelkaka med päron och lingon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg, stora
  • 11 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 1200 g mandelmassa, grovriven
  • 11 citron, finrivet skal
  • 13 päron
  • 10,5-1 dl lingon
  • 175 g smör, kallt
  • 13 dl vispgrädde
  • 13 msk rom
  • 12 msk florsocker
  • 12 ägg, stora 1 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 200 g mandelmassa, grovriven 1 citron, finrivet skal 3 päron 0,5-1 dl lingon 75 g smör, kallt
  • 1 Romgrädde3 dl vispgrädde 3 msk rom 2 msk florsockerMandelkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, cirka 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassa och citronskal. Rör ner blandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen. Skala och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. Hyvla det kalla smöret över alltsammans. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg, cirka 45 minuter. Prova med sticka. Låt svalna. Romgrädde
  • Vispa grädden och smaksätt med rom och florsocker. Servera kakan med romgrädden.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.