12 ägg,
stora 1 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 200 g mandelmassa, grovriven 1 citron, finrivet skal 3 päron 0,5-1 dl lingon 75 g smör, kallt
1 Romgrädde3
dl vispgrädde 3 msk rom 2 msk florsockerMandelkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, cirka 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassa och citronskal. Rör ner blandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen. Skala och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. Hyvla det kalla smöret över alltsammans. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg, cirka 45 minuter. Prova med sticka. Låt svalna. Romgrädde
Vispa grädden och smaksätt med rom och florsocker. Servera kakan med romgrädden.
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Krossa cornflakes i en skål och blanda ihop med vaniljsocker. Har haft fullt upp med annat, men förhoppningsvis blir det bättring med uppdateringarna här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.