Värm ugnen till 200 grader. Låt fisken tina något, så att den går att skiva i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form och salta lite på dem
344, 9 g kcal28,2 g protein20,2 g fett13,3 g kolhydraterMandelfisk, 3 port400 g Alaska Pollock (fryst block)40 g smör0,75 dl ströbröd0,75 dl sötmandelknappt 0,5 dl persilja, hackadsalt, svartpeppar1. Mandelfisk, 3 port
Det här är en GI variant på den klassiska Mandelfisken med ströbröd och mandel. Det här är en GI variant på den klassiska Mandelfisken med ströbröd och mandel
Mandelfisk. 400 g djupfryst fisk i block / bitar à ca 2 cm50 g smör½ dl kallt vatten1 dl ströbröd + 1-2 msk till topping2 st klyftor vitlök, finhackad1-2 tsk italiensk salladskrydda (lök, oregano, basilika, persilja mm)½ tsk salt(1 dl mandelspån för mandelfisk som topping) Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Tina fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda matfettet med ströbröd och mandelsplitter i en skål
Häromdagen gjorde jag klassisk mandelfisk, serverad med hemmagjord (såklart) potatismos. Vill man ha en "nyttigare" variant på Mandelfisk finns receptet på en GI variant av Mandelfisk Här
MANDELFISK PÅ GRILL. DAGENS RECEPT 14-06-20. Abborre, forell, sik eller gös - här får du ett härligt recept att anrätta "skörden" av sommarmorgonens tidiga fiskafänge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.