11 krm
saltSätt ugnen på 180 grader vanlig ugn. Skålla mandlar enligt länk ovan. Rosta mandlarna i en torr stekpanna några minuter under omrörning tills de fått lite färg. Låt svalna. Grovhacka sedan mandeln. Vispa under tiden ägg och socker pösigt någon minut. Mät upp och sikta 3,5 dl av mjölet ner i en stor bunke. Spar en halv dl mjöl till utbak. Blanda mjöl med vaniljsocker, bakpulver, salt och mandel. Tillsätt sedan till äggblandningen och rör ihop biscottidegen. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och forma med mjölade händer till två längder. För över längderna till en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna lite. Sänk ugnsvärmen till 120 grader vanlig ugn. Skär längden i drygt 1 cm tjocka sneda skivor - likt biscottis. Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten och sätt in i mitten av i ugnen i minst 25 minuter eller tills de är torra. Stäng av ugnen och låt stå i 20 minuter till på eftervärme. Ta ut och låt skorporna att svalna på plåten. Förvara biscottisarna därefter torrt - förslagsvis i lufttät burk med lock.
Efter ett par dagars semester så har jag tagit på mig förklädet igen. Här är ett måste hemma hos oss - vi brukar alltid en stor hög glasskål full av biscottis och när det börjar ta slut i den så bakar jag mer
Knapriga mandelbiscottis. Vilken lyxig morgon. Nu har jag äntligen fått tag på de flesta recept på god och nyttig frukost som vi bjöds på hos Superfruit under föreläsningen om naturlig skönhet
Låt biscotti-skorporna svalna på plåten och förvara mandelbiscottisarna därefter torrt i burk. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor – mandelbiscottis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.