Mandelbiscottis
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram skållade sötmandlar
  • 12 ägg, medelstora
  • 11,2 dl strösocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 krm saltSätt ugnen på 180 grader vanlig ugn. Skålla mandlar enligt länk ovan. Rosta mandlarna i en torr stekpanna några minuter under omrörning tills de fått lite färg. Låt svalna. Grovhacka sedan mandeln. Vispa under tiden ägg och socker pösigt någon minut. Mät upp och sikta 3,5 dl av mjölet ner i en stor bunke. Spar en halv dl mjöl till utbak. Blanda mjöl med vaniljsocker, bakpulver, salt och mandel. Tillsätt sedan till äggblandningen och rör ihop biscottidegen. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och forma med mjölade händer till två längder. För över längderna till en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna lite. Sänk ugnsvärmen till 120 grader vanlig ugn. Skär längden i drygt 1 cm tjocka sneda skivor - likt biscottis. Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten och sätt in i mitten av i ugnen i minst 25 minuter eller tills de är torra. Stäng av ugnen och låt stå i 20 minuter till på eftervärme. Ta ut och låt skorporna att svalna på plåten. Förvara biscottisarna därefter torrt - förslagsvis i lufttät burk med lock.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.