Riv mandelmassanoch blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. Rör ner chokladoch saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Vispa smör och socker pösigt med elvisp, tillsätt sedan ägget och vispa igen. Dessa är helt ljuvliga enligt mig som älskar allt som har med socker att göra
Jag hade kunnat gjort det enkelt för mig och gjort saffranskladdkaka medmandelmassaochvitchoklad, men valde att istället prova på något nytt och därför blev det kort och gott en saffranskaka
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, och rör ned grädde ochmandelmjöl. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vitchoklad
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron ochvitchokladoch det blev jättegott
Lägg ut dem i formar eller på bakplåtspapperPensla med uppvispat ägg och toppa medmandelspån. Vispa mandelmassa, smör, chokladoch vaniljpulver jämt och fluffigt
En mandel/chokladbotten fylls medvitchokladoch mangomusse och dekoreras efter behag. Häll moussen över mandelbottnenoch jämna till ovansidan med en slickepott
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron ochvitchokladoch det blev jättegott
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspånoch hackad vitchokladoch strössla över jämnt. Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Vispa ägg, socker och riven mandelmassavittoch fluffigt. Jag gillar att baka och experimenterar gärna friskt med både lite nyttigare och galet onyttiga godsaker
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, ochmed ett kul täcke av cornflakes, mandelochvitchoklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.